Mentor i volonter Fondacija Educos prvi u svijetu! Zlatna medalja je stigla u Bosnu i Hercegovinu!

🧑‍🏫Najbolji projekat iz Bosne i Hercegovine na I-FEST2 međunarodnom takmičenju u Tunisu.

🧑‍💻Radi se o jednom od najvećih takmičenja u Africi iz #nauke, #inženjeringa i #tehnologije tradicionalno organizovanom u Tunisu čiji je cilj inspirisati intelektualnu znatiželju u mladim umovima širom svijeta. Učenici mogu pokazati svoje znanje iz nauke i tehnologije te inženjeringa.

✅Organizator takmičenja je #atast (Tunisian Association for the Future of Sciences and Technology).

🔝Takmičenje je trajalo od 22.03. do 28.03.2024.godine gdje je preko 400 učesnika sa svojih 250 projekata predstavljalo 40 različitih zemalja poput Kanade, Brazila, Malezije, Tunisa, Češke, Južne Afrike, Meksiko, Ukrajine, Sjedinjenih Američkih Država itd.

🏆Fatima Hadžić🏆 je na najbolji način predstavila Bosnu i Hercegovinu, i osvojila 🏆Grand Gold nagradu ( ukupno najbolji projekat na takmičenju).

Fatima Hadžić u edukativnom centru Fondacije Educos, posvećuje svoje dragocjeno vrijeme i vještine kao mentor i volonter. Fatima je predana pružanju podrške misiji Fondacije Educos kroz volonterstvo i mentorstvo.

Kao mentor pruža polaznicima edukativnog centra odlične instrukcije engleskog jezika. Ima ulogu ohrabrivanja i usmjeravanja polaznika kako bi bolje razumjeli nastavni materijal. Fatima također djeluje i kao volonter, pružajući podršku u organiziranju programa i događaja Fondacije Educos.

Bosna i Hercegovina treba da bude ponosna na ovakve talente! Mi zasigurno jesmo.